Tukholman venenäyttely - Stockholm Boatshow 2014

 

Klassikkoveneet ovat vuosia olleet vahvasti esillä Tukholman venemessuilla. Tänä vuonna keskityttiin pienempiin moottoriveneisiin, joille ruotsinkielessä on oma nimensä - snipa. Esillä oli lukuisia hienosti kunnostettuja veneitä, täynnä herkullisia yksityiskohtia. Nämä ovat niitä tavallisia veneitä, joilla saaristossa on kuljettu ja joita on ollut lähes jokaisen talon rannassa. 

Classic boats have for years had specific role at the Stockholm boatshow. This year the small motorboats were selected as a theme. In Swedish these boats are called "snipa". These small, often open, motorboats have been outmost common both at sea and inlakes. Previously they were wooden constructions, but nowadays they are replaced by fast outboard fibreglass boats. 

The boatshow presented several nice and nostalgic boats, full of delicious details.

 

TUKHOLMAN VENENÄYTTELY  -  STOCKHOLM BOATSHOW 2019

 

Tukholman venenäyttelystä katosivat tavalliset purjeveneet vuosia sitten, halvin oli uusi Linjett, joka maksaa 250.000 e. Moottoriveneitä on paljon, mutta tavalliset mökkiveneet puuttuvat. Niitä myydään ilman messujakin. Samat veneet ja samat hinnat Tukholmassa ja Helsingissä.

Parasta oli klassikkoanti - Heleneborgs Båtklubb on Tukholman parhaita klassikkokerhoja, ja sen veneitä oli pitkät rivit näytteillä. 

Klubilla on ongelmia kaupungin kanssa, sillä Långholmenin ja mantereen välillä oleva Pålsundet, jossa klubi on ollut vuodesta 1919, halutaan betonoida ja puut kanavan rannalta kaataa. Vaarana on, että veneet häädetään pois. Syynä on se, että luonnonkauniin vesireitin ranta halutaan tehdä pyöräilijöille sopivaksi ! Nyt siinä ei voi ajaa kun ranta on nurmikkona ja puut ovat tiellä.

Suunnitelmaa on kaupungissa voimakkaasti vastustettu, kymmeniä tuhansia nimiä on kerätty, mutta tilanne näyttää huolestuttavalta.