Helsinki Venemessut - Boatshow 2018

Yllätys MYS' in osastolla  - lauantaina 10. helmikuuta hieman ennen kuin kello lyö 12 esiintyy yhtye Altra Volta. Puolituntia myöhemmin yhtye esiintyy uudelleen solistinaan Jani Vahto, joka tunnetaan kaunisäänisenä laulajana. Mitä hän esittää - se kuullaan lauantaina.

 

Mahogany Yachting Society'n osastolla on nähtävänä kuusi venettä. Nisse Häggblomin Outboard Motor Museum esittää samalla alueella veneitä ja moottoreita. Suomen Puuveneilijät ry  ja Puuveneveistäjät ry ovat myös mukana omilla osastoillaan.

Festina Lente on muuramelaisen veneenveistäjä Rosqvistin 1938 rakentama moottorivene. Sen tilasi kauppaneuvos Hanna Parviainen, jyväskyläläisem teollisuusyhtymän omistaja ja johtaja. Parviainen kuoli hieman veneen valmistumisen jälkeen ja Festina Lente joutui Enso Gutzeitille. Vene on ollut Stora Enson hallussa ja siirtyi nykyiselle omistajalle muutamia vuosia sitten.

Festina Lente on tyylikäs 1930-luvun edustaja, erittäin hyvässä kunnossa. Moottori on alkuperäinen 2-sylinterinen Wickström, 6-8 hv. Suunnittelijaa ei tiedetä, mutta veneen malli oli yleinen tuohon aikaan. 

Heinlahden Veneveistämö rakensi nopean tuulilasiveneen 1960. Jaakko Kiiski piti nopeista veneistä - hän osallistui moniin kilpailuihin omillla veneillään. Heinlahden veistämö täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Kike-niminen vene on kunnostettu, tyylipuhdas 60-luvun urheiluvene. Veistämön omilla sivuilla on kuva tästä veneestä - kuva on kopioitu tähän yhteyteen.

Näytteillä on myös kolme Chris Craft-venettä. 

Jubilee on maailman ainoa jäljellä oleva  "testivene" Riviera vuodelta 1949. Tämä on säilynyt vaikka veistämö yleensä tuhosi kokeiluversiot. Veneessä on alkuperäinen moottori KLB131.

Shirley "ski boat" , valmistunut 1960. Tässäkin on alkuperäinen moottori Chris Crfat 283 cid V8 185 hv.

Ran on Chris Craft Triple Cockpit 1935. Vene tuli USA:sta Suomen Moottoriveneklubin kommodorille Walter Gräsbeckille 1935. Sodan ajan historia tunnetaan: vene oli Laatokalla ja itäisellä Suomenlahdella mutta säilyi suuremmilta vahingoilta.

Lisäksi nähtävänä on purjevene

Scatoulitsa IV on Vatorin  1965 prinssi Aga Khanille veistämä 5,5 m vene. Matti Muoniovaara osti veneen takaisin Suomeen 2016.

Klassikoiden osaston veneitä - Boats shown at the classic stand