Avoimet Kajuutat Wileniuksen telakalla 2012

Porvoon jokilaakso ry – Borgå ådal ry järjesti yhdessä Wileniuksen telakan kanssa klassisten veneiden tapaamisen Avoimet Ruffit lauantaina 9. kesäkuuta 2012 Porvoossa. Tarkoituksena oli mm esitellä telakan toimintaa ja siellä rakennettuja veneitä sekä puuveneitä yleensäkin. 

Puuveneitä oli noin 40, osa Wileniuksen telakalla rakennettuja. Telakan kohtalo on edelleen auki; maa-alueen vuokrasopimusta Ivar ja Max Nordlundin kanssa on taas jatkettu mutta lyhyet, epävarmat sopimukset eivät tee mahdolliseksi investointeja telakan kehittämiseksi. Tämä tilanne on jatkunut monia vuosia.

Porvoossa vallitsee voimakkaita eri suuntaisi mielipiteitä jokialueen kehittämisestä. Tämän vuoksi viime joulukuussa perustettiin kansalaisyhdistys   Porvoon jokilaako ry - Borgå ådal rf , jonka tarkoituksena on osallistua ja vaikuttaa Porvoon jokilaaksoa koskeviin kaavahankkeisiin sekä tukea Porvoon jokilaaksonperinteisiä elinkeinoja kuteen venee- ja laivanrakennustaidon sekä merenkulun ja siihen liittyvien toimintojen säilymistä ja kehittämistä. Yhdistyksen sivut www.porvooriver.fi

Kuvia löytyy täältä

____________________________________________________________________________