NOAK ISMO POSTAREFFin ENTISTÄMÄNÄ

KIRJA HARVINAISESTA VENEESTÄ

Jyväskyläläinen Ismo Postareff tunnetaan vanhojen klassikkoveneiden kunnostajana ja omistajana. Hän on hankkinut lukuisia huonokuntoisia veneitä, selvittänyt niiden historiat ja kunnostanut veneet alkuperäiseen kuosiin. Jotkut veneet ovat siirtyneet uusille omistajille, mutta hän on pitänyt itsellään useampia veneitä ja käyttää niitä Päijänteellä.

Viimeisin tällainen helmi on moottorivene Noak, joka valmistui viime kesäksi. Noak on turkulaisen Andrée&Rosenqvistin veistämön vene vuodelta 1911 - eräs Suomen vanhimpia. Noak on ollut Päijänteellä Oksalan suvulla lähes alusta lähtien.

Ismo on koonnut Noakin historian ja kunnostamisen kirjaan, jonka tekstistä on suuren osan kirjoittanut turkulainen Jarmo Saarinen. Jarmo teki pitkän uran Forum Marinumissa laivojen ja veneiden tutkijana.  Kirja ei kerro yksin Noakista, vaan yleensä moottoriveneistä ja Andrée&Rosenqvistin veistämöstä.

Kirjan miellyttävä ulkoasu ja taitto on Peter Bangen taattua tyyliä.

Kirjasta on otettu melko pieni painos, joten se kannattaa tilata sähköpostilla pikaisesti suoraan tekijältä.

Osoite on:  ismo.postareff@gradia.fi   ja  puhelin  0403415577

Kirjan hinta on 25 euroa + postikulut

KYMMENES KLASSIKKOVENEIDEN SYMPOSIO - THE TENTH CLASSIC YACHT SYMPOSIUM HELSINKI 2023

 

Klassikkoveneiden kymmenes symposio oli loppuunmyyty - yli 300 osallistujaa seurasi Helsingin Musiikkitalossa mielenkiintoisia esityksiä. HSS yhdessä muiden järjestäjien kanssa onnistui sekä ohjelman kokoamisessa että järjestelyissä. Symposion maine on levinnyt maailmalla ja se takaa mielenkiintoiset ja korkeatasoiset esitykset, niinkuin nyt tapahtui. Teemana oli klassikkoveneiden tulevaisuus. Yleinen optimismi voitiin aistia esityksistä.

The Classic Yacht Symposium organized by Helsingfors Segelsällskap (HSS) with colleagues has a wide reputation for high level programmes, and this was true with the Tenth Symposium on March 2023. The topical theme was the future of classic yacht sailing. There is no simple answer to this complex question, but general optimism could be sensed when listening the presentations.