CENDRILLON VENEELLE UUSI OMISTAJA - CENDRILLON GOT A NEW OWNER

Eräs Suomen vanhimmista veneistä - Cendrillon - vaihtoi tänään 6. marraskuuta omistajaa. Heikki Häyhä ja Tommi Tikanoja luovuttivat veneen Daniel Björkmanille, jolla on venetelakka ja veistämö Latviassa Rigan länsipuolella Mersragin kylässä. Katso www.facebook.com/gemmayachts

Gemma Yachts Ltd aikoo kunnostaa veneen ensi vuonna ja etsiä sille uuden omistajan.

Cendrillon on ruotsalaisen Albert Anderssonin suunnittelema ja  Norrtälje Nya Båtbyggeri'n veistämä 1898. Ennen vuotta 1900 rakennettuja veneitä on meillä alle kymmenen kappaletta.

Aleksi Koskelin toi Cendrillonin Suomeen 2008 - matka Ahvenanmeren yli oli dramaattinen, vene oli vaarassa upota ja alus vietiin Maarianhaminaan pikakorjaukseen. Aleksi piti Cendrillonia Västanfjärdenissä pari vuotta ja toi sen Helsinkiin HSS:lle 2010. Hänen tarkoituksenaan oli saattaa vene purjehduskuntoon. Projekti ei kuitenkaan edennyt suunnitellulla tavalla ja hän luovutti veneen syksyllä 2012 Tommi Tikanojalle ja Heikki Häyhälle.  Onneksi he veivät veneen itä-Helsinkiin kunnolliseen suojaa, sillä seuraavana keväänä HSS:n venevaja paloi.

Viime keväänä kaupungilla kerrottiin, että Häyhä ja Tikanoja olisivat valmiit luovuttamaan Cendrillonin jollekin, joka pystyisi kunnostamaan veneen. Marraskuussa uusi omistaja löytyi. Vene viedään ensi keväänä Latviaan Björkmanin telakalle kunnostettavaksi. 

Toivottavasti vene löytää sen jälkeen Suomesta omistajan.