Roulette löytynyt Hollannista - Old Roulette found in the Netherlands

 

Hollannista otti yhteyttä Patrick Breed, veneenveistäjä ja telakan omistaja, ja pyysi apua erään veneen tunnistamisessa. Hänen telakalleen oli tuotu vene, jonka alkuperää omistaja ei tiennyt. Veneessä oli kuitenkin metallinen kilpi, joka osoitti, että veneen oli tehnyt Borgå Båtvarv vuonna 1915. Patric Breed lähetti kuvat - ja osoittautui, että kyseessä on Särklass 22 m Roulette.

Mikael Holmström kertoi, että hän löysi Rouletten 80-luvun lopussa Villingistä vajasta huonossa kunnossa. Pauligin suvun omistama vene oli ollut maissa sodasta lähtien. Holmström kunnosti veneen ja osallistui Viaporin Tuoppiin muutaman kerran 90-luvun alussa. 

Roulette kunnostettiin pieteetillä alkuperäiseen kuosiiin. Kangaspäällysteinen kansi vaihdettiin rimakanneksi. Masto oli alkuperäinen, mutta puomi piti uusia. 

Roulette oli myynnissä jonkin aikaa ja sitten pariskunta, jonka toinen osapuoli oli ilmeisesti sveitsiläinen osti Rouletten ja Holmströmin tietämän mukaan vene vietiin Sveitsiin. Kuinka Roulette joutui Hollantiin ei ole tiedossa, vielä.

Roulette on Gösta Kyntzellin piirtämä ja Borgå Båtvarv veisti veneen 1915. Se on eräs vanhimmista vielä purjehtivista suomalaisista veneistä.

Patrick Breed aikoo yrittää ostaa veneen itselleen. Veistämön kotisivut löytyvät täältä: www.pbclassicboats.eu