VIAPORIN TUOPPI 2017 - THE VIAPORI TROPHY REGATTA 2017

________________________________________________________

VIAPORIN TUOPPI 2017  -  THE VIAPORI TROPHY REGATTA 2017

 

Kaunis sää ja heikko tuuli -  illalla myrsky  ja rankkasade. Veneitä runsaat 120.

Tuoppi kansainvälistyy - ensimmäisen kerran Latvian vene osallistui kilpailuun. Muiden maiden lippuja on nähty jo pitkään Tuopissa, runsaimpina ovat olleet Eestin ja Pietarin veneet, silloin tällöin myös ruotsalaisia on mukana. Sveitsin ja Iso-Britannian liput on myös nähty, mutta veneet ovat Suomessa. 

Latvialainen vene, Polaris nimeltään, on malliltaan Conrad 45A, veistetty puusta Gdanskissa sijaitsevalla Conrad-telakalla 1978. Eri kokoisia Conradeja tehtiin aina 1990-luvun alkuun runsaasti ja niitä on jäljellä sekä Puolassa että Baltian maissa ja Venäjällä. Gdanskissa on samanniminen vene- ja laivaveistämö, joka tekee  alumiini- ja teräsveneitä ja laivoja luxusluokkaan. 

Polariksen kippari Agris Cinitis kertoi, että vene purjehtii lähinnä Itämeren alueella ja Pohjanmerellä. Kilpailuihin ei ole aikaisemmin osallistuttu, mutta Tuopin kokemus oli positiivinen.

*******************

The weather was warm  and wind was weak. Later in the evening storm passed Helsinki, with apr. 30 m/sec blowing winds and very heavy rain.

The regatta is getting more participants from other countries. Estonian and Russian yachts have been numerous several years. Swedish boats have been seen often, too. Other foreign flags seen have been of UK and  Switzerland, but the boats have been staying in Finland.

The Latvian yacht, Polaris by name, participated the regatta. Polaris is a Conrad 45A, built by the former Conrad boatyard in 1978 in Gdansk. Conrads of different   size were produced for former Soviet regions, and they still exist in Poland, Baltic states and the Russian Federation. The Conrad Yacht Ltd, existing t today in Gdansk, is a new one, producing luxury yachts.

The captain of Polaris, Mr Agris Cinitis from Riga, told that Polaris sails every summer mainly at Baltic sea but also nearby waters. He hadn´t participated in sailing regattas, but experience with Viapori Trophy was positive.