HELSINKI-REGATTA 2019 LAUANTAI - SATURDAY 29.6. R-boats and dragon

Helsinki-regatassa herätti huomiota ulkomaisten perälippujen määrä: kolme Venäjän, kaksi Eestin, yksi Englannin ja yksi Latvian lippu. Tarkempi tutkimus kuitenkin osoitti, että Englannin lipun alla purjehtiva vene ja sen miehistö, samoinkuin Latvian lippua käyttänyt vene olivat kotoisin Pietarista. 

Molempien miehistöt ovat nimekkäitä ja menestyneitä louhi-purjehtijoita. Englantiin rekisteröidyn veneen kippari oli Dimitri Bondarenko, ja miehistönä olivat hänen vakiokumppaninsa Vadim Statsenko sekä Alexander Shalagin. Bondarenko on tällä miehistöllä ja samalla GBR408-veneellä (Joanna) osallistunut moniin kilpailuihin Euroopassa ja menestynyt hyvin.

Latviaan rekisteröidyn veneen kipparina oli Anna Basalkina ja hänellä oli miehistönään Vlada Ukraintseva sekä Eriks Masteiko. Anna ja Vlada ovat Venäjän parhaita naispurjehtijoita, olleet Olympialaisissa ja voittaneet monia kilpailuita. He ovat aloittaneet pienemmistä veneistä, mutta siirtyneet parin vuoden aikana louheen.

Eriks on latvialainen ja hän omistaa veneen, joka on rekisteröity Latviaan, mutta tosiasiassa on Pietarissa tai maailmalla kilpailuissa. 

Bondarenko tuli koko kilpailussa toiseksi - Peter von Koskull voitti. Kolmantena oli Tom Jungell, neljäntenä Sami Salomaa ja viidentenä Anna Basalkina. 

****************************************

It was interesting to see several foreign flags among Dragons in Helsinki-regatta. Three were from the Russian Federation, two from Estonia, one from GBR and one from Latvia. However, in fact the GBR-boat and the Latvian boat originated in Sankt Petersburg.

The helmsman in GBR408 boat (Joanna) was famous Dimitry Bondarenko, with his regular staff, Vadim Statsenko and Aleksander Shalagin. Bondarenko is well known dragon-sailor, with prominent succes in many regattas.

The skipper on boat with the Latvian flag was well known Anna Basalkina. She had Vlada Ukraintseva and Eriks Masteiko with her. Both ladies, Anna and Vlada, are very prominent sailors and belong to the top class of the Russian Federation. Both have sailed in Olympics. The Latvian citicen Eriks owns the boat, which is in very nice condition, well finished mahogany yacht. 

After all sailings, Bondarenko was second, and Basalkina fifth. The winner was Finnish Peter von Koskull.