HSS keskiviikkokilpailuiden juhlaregatat HSS Yacht Club Wednesday Jubileum Regattas

Helsingfors Segelsällskap (HSS) on Suomen vanhimpia pursiseuroja, perustettu 1893. HSS on aktiivisesti edistänyt kilpapurjehdusta ja seuran keskiviikkopurjehdukset ovat luultavasti vanhimmat yhtäjaksoisesti Suomessa jatkuneet kilpailut - ne aloitettiin 1919, ja järjestettiin jopa sotavuosina (katso www.hss-segel.fi)

Tänä kesänä pitkää perinnettä on juhlistettu neljällä kilpailulla kesäkuussa ja elokuussa. Luokkia on monia, klassisista R-veneistä ja saaristoristeilijöistä LYS-matkaveneisiin.

Tässä esitettävät kuvat ovat kilpailusta keskiviikkona 12. ja 19. elokuuta. Sää oli 12.8. hankala - luvattiin kovaa tuulta jota ei tullut, mutta korvaukseksi saatiin rankkoja sadekuuroja. Viimeisessä kisassa tuulta oli yli sietorajan ja vain yksi lähtö purjehdittiin.

Helsinfors Segelsällskap (HSS) Yacht Club is one of the oldest yacht clubs in Finland- established 1893. HSS has been active in supporting the sailing sport and the Wednesday Regattas are evidently the oldest continuously arranged sailing competitions in Finland - they were started in 1919 and have been sailed every year since then - even during the war time (see www.hss-segel.fi)
This summer the long tradition has been celebrated by four 90-Years Wednesday Regattas in June and August. The images hereby were shot on 12th and 19th August. On 12th August the wheather forecast promised hard wind, which evidently caused many boats to stay at harbour. The wind wasn´t a problem, but instead we got heavy rain showers. On 19th wind exceeded the tolerances and only one start was sailed.

KUVIA VIIMEISESTÄ PURJEHDUKSESTA 19.8.2009

IMAGES ON 12TH AUGUST 2009