Viaporin Tuoppi - Viapori Trophy 2012

Lauantai 11. elokuuta oli jälleen Tuopin päivä. Noin 170 venettä osallistui. Tuulta ei juuri ollut, ajoittain meri tyyntyi täysin. Spinnuja oli vaikea saada vetämään mutta suuri osa veneistä pääsi perille määräajassa. Sanotaan, ettei hyvässä tuulessa purjehtimiseen taitoja tarvita mutta saada vene liikkeelle tyynessä - se on vaikeaa.

Kuvat ovat hieman vaisuja, mutta niistä saa käsityksen kesäisestä, aurinkoisesta päivästä merellä. Ei dramatiikkaa, ei kallistuksia  eikä lentäviä spinnuja. Yksi vene sentään kävi Husunkivellä mutta pääsi irti ja jatkoi kilpaa.

 

The Saturday 11th August was again Viapori Trophy-day. About 170 boats started. Wind was very weak, now and then disappeared totally. They say that sailing in good wind doesn't require any specific skills, but to get the boat move in calm - that' s a great challenge.

 The pictures are not dramatic -  no flying spinakers, nor big sea water showers, but they give impression of sunny day at sea. One boat hit the ground, but nothing else exceptional happened during the sailing.

___________________________________________________________________________

VIRON VENEITÄ  -  EESTI PAADID

Saaristoristeilijä 75 m2 Marianne II, joka tuotiin Suomeen keväällä. Tore Herlinin piirtämä vene on tehty 1915 Färjenesin telakalla Ruotsissa. Kotisatama on HSS Helsingissä.