KENIAN RANNIKON VENE - A TYPICAL NGALAWA, KENYA

Tämä Itä-Afrikan tyypillinen trimaraani oli eräällä Mombasan rannalla. Omistaja kertoi aikovansa restauroida veneen purjehduskuntoon. Vene oli hänen iso-isänsä tekemä, mutta ollut jo useita vuosia rannalla. Rungossa oli isoja halkeamia, jotka pitää paikata. Nauloja ei ole käytetty, sivuponttonit on kiinnitetty köysillä. Keulassa on ollut värikäs koristemaalaus mutta se on kovin haalistunut. 

Tällaisia ngalawa-veneitä on kaikkialla Kenian, Tansanian ja Sansibarin rannikoilla. Runko on koverrettu isosta mangopuun tukista. Riki nojaa eteenpäin, yksi iso latinalaispurje riittää. Sivuponttonien laudan pitää olla oikeassa kulmassa veteen nähden - muuten ponttoni ei tue venettä oikealla tavalla.

************************************************************************************************

This ngawala-boat was lying on shore near Mombasa, Kenya. The proud owner told that he will repair the boat and put her back on water. The boat was constructed by his grandfather quite long time ago. The hull has suffered a little bit, but can be repaired. These boats are usually made of one big mango tree log.

These outrigger boats are very fast, and used for short trips to tranfer people and goods, as well. They say that the pontoon boards must be in correct position towards watersurface to get the best support when sailing.  One colourfully painted ngawala yacht was waiting  for tourists on the water.