JAN BACKMAN SEILAA ATLANTILLA HENRIETTA-VENEELLÄÄN

4.9.2018

Venemestari Jan Backman Pietarsaaresta lähti elämänsä seikkailulle merille Boatbuilder Jan Backman from Pietarsaari/Jakobstad started his adventure Henrietta oli perjantaina 31. elokuuta 2018 Praia da Graciosan satamassa Azoreilla. On Friday, 31st August, 2018, Henrietta was at the harbor of Praia Craciosa, Azores.

Jan Backman on tehnyt töitä Pietarsaaren veneveistämöllä 1980-luvulta lähtien, mutta nyt ne on ainakin toistaiseksi ohi. Elokuussa 2017 hän irroitti köydet ja lähti etelään. Tällä hetkellä lokakuussa hän on Portugalin rannikolla.

Vene on Itämeren kahdeksikko Henrietta, Birgit Krogius-Siirilän ja Antero Siirilän vene, jonka he lahjoittivat Backmanille 2013. Henrietta rakennettiin Pietarsaaren veistämöllä 1947 - sen suunnitteli Knud H. Reimers. Jan on täydellisesti uudistanut Henriettan ja varustanut pitkiin purjehduksiin.

Jan pitää blogia, jonka löytää osoitteesta: syhenrietta.blogspot.fi tai googlaamalla Backman Henrietta. Kannattaa katsoa korjauskuvat ja lukea tekstit. Yle ja lehdet ovat raportoineet Backmanin matkasta ja hänen elämänfilosofiastaan. Ne löytyvät linkkeinä blogista.

Kesällä 2015 kävin veistämöllä ja sieltä on muutamia kuvia. Henrietta oli vielä työn alla. 

Henriettan sijainnin voi tarkistaa seuravilta nettisivuilta - kirjoita hakukenttään veneen nimi Henrietta.

The up-to-date situation can be checked by help of following webb sites:

www.vesselfinder.com  and   www.marinetraffic.com

 

 

Henrietta veistämön satamassa. Kuva matkan blogista.
Henrietta veistämön satamassa. Kuva matkan blogista.
Jan Backman veneensä kannella kesällä 2015
Jan Backman veneensä kannella kesällä 2015
Panoraamakuva Henriettasta
Panoraamakuva Henriettasta
Telakalla kunnostettuja veneitä rannassa
Telakalla kunnostettuja veneitä rannassa