MITÄ KUULUU SAARISEN TELAKALLE SUOMENLINNASSA ?

3.10.2018

Telakan puhdistaminen on lopuillaan - vetotelakka jatkaa saneerauksen jälkeen.

Suomenlinnan Susisaaren telakkaa on puhdistettu kesän aikana. Keijo Saarinen aloitti Susisaaressa 1968  - puoli vuosisataa hän nosti ja laski ja korjasi ja hoiti veneitä. Saarinen joutui terveydentilan vuoksi lopettamaan työt telakalla 2017.

Suomenlinnan Hoitokunta aloitti viime keväänä vanhan telakan saneerauksen. Niin kuin voi arvata, alueelle oli kymmenien vuosien aikana kerääntynyt monenlaista tavaraa, josta on nyt päästy eroon.

Suomenlinnan Hoitokunnasta kerrottiin, ettei telakan uudistamisesta ole vielä yksityiskohtaista suunnitelmaa, mutta se säilytetään vetotelakkana, mikä tarkoittaa sitä, että veneet vedetään kiskoja pitkin ylös ja siirretään sivuttain omille paikoilleen talvehtimaan.  Telakalle hankitaan vuokraaja, joka jatkaa veneiden telakointia ja huoltamista perinteisellä alueella Susisaaressa.

Työn valmistumisen aikataulusta ei vielä ole tarkempia tietoja.

Petri Sipilä, Suomen Laivahistoriallisen yhdistyksen puheenjohtaja, kokoaa parhaillaan tietoja Susisaaren telakoista Hoitokunnan toimeksiantona. Tarkoituksena on saada yhteenveto valmiiksi tämän vuoden lopulla. 

Telakka syyskuussa 2018
Telakka syyskuussa 2018